Una dècada en l'anonimat 1980-1989

1980 equip USAP

Equip de l'USAP 1980

Els anys vuitanta, no són pas la millor dècada per l'USAP, que s'instal·la en l'anonimat, i no pot aconseguir arribar a cap final, ni del Championnat de France ni del Challenge Yves Du Manoir.

1980 Partit USAP

Partit de l'USAP l'any 1980

Malgrat disputar amb freqüència la fase final i disputar algunes semifinals, l'equip no aconsegueix superar aquesta barrera.

1984 equip USAP

Equip de l'USAP 1984

Aquesta dècada, però, és recordada per tres fets. El primer, l'arribada del primer jugador estranger en la història del club, el sud-africà Barend Britz, que malgrat tenir uns començaments difícils, s'acaba convertint en un dels jugadors més estimats de la història del club.

Barend Britz

Barend Britz

El segon fet, és que el diumenge 15 de febrer de 1987, Televisió de Catalunya, retransmet per primera vegada un partit de l'USAP, a l'Stade Antoine Béguère on perd per 12 - 10 davant del F.C. Lourdes. Aquell partit el comenta el conegut periodista català Jordi Robirosa i és recordat per la forta nevada que va caure durant el matx.

Lourdes USAP

Partit F.C. Lourdes 12 - 10 USAP

El tercer fet és que a diferència del primer equip, que en aquella dècada no disputa cap final, les categories inferiors, si aconsegueixen diversos èxits, confirmant que el club pot tornar a situar-se entre els millors en un futur.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús